lørdag den 17. januar 2009

Om morgenboller...

Og her tænker jeg altså på den slags man sætter tænderne i :-D
Og for at gør dagens eksemplarer ekstra lækre kogte jeg lige en pose af de brombær, som jeg havde dumpet i fryseren - mums!

Brombær syltet på den allerbedste måde!
1 kg brombær
Saft af ½ citron
500-750 g sukker
½ tsk Atamon
De rensede bær overhældes med citronsaften, bringes langsomt i kog under låg og koges ved svag varme i 4-5 minutter. Man røre forsigtigt i bærrene, så de øverste kommer nederst i saften og omvendt, så alle bærrene bliver varmepåvirket i nogle minutter. Når der slukkes røres sukker og Atamon i. Syltetøjet hældes i varme atamonskyllede glas, der bindes til med det samme.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hmm. Bare fordi det er den slags man sætter tænderne i, behøver det jo ikke blive mindre frækt :)

Det lyder bare helt vildt lækkert det der!

Anden sagde ...

Den er også MEGET højt på favorit listen her :-) Og i nykogt tilstand er det ganske enkelt en himmeriges mundfuld!

Og hvis man koger små portioner kan man helt spring atamonen over - i hvert fald med den fart det svinder væk her :-P

Send en kommentar