søndag den 18. januar 2009

Om dagens ret :-P

Karibisk kyllingesuppe

Denne suppe bunder i at vi i flere madopskrifter skulle bruge den karibiske kyllingesuppe fra Kelda - og synes det blev aaalt for dyrt så meget som vi fem spiser. Så jeg gik i gang med at eksperimenter selv...

Eksperimentet bygger rundt om denne opskrift.

Krydderiblanding:
5 fed hvidløg
1 bundt korriander
3 stilke citrongræs (kan udelades)
3 løg
6 spsk ingefær
20 peberkorn
½ bundt mynte

2 l hønse/grønsagsbouillon
500 g kylling
½ dl citronsaft
2 friske chilipeber
1 dusk rosmarin/timian
4 ds kokosmælk
4 spsk fishsauce
2 dl ananassaft
Evt. ris

Krydderiblandingen hakkes i blenderen.
Bouillonen bringes i kog. Krydderiblandingen, kyllingen og citronsaften tilsættes. Koges til kyllingen er mør.

Rosmarin, timian og chili hakkes fint. Kyllingen skæres i mundrette bider. Det hele tilsættes suppen sammen med ananassaft, kokosmælk og fishsauce. Evt. tilsættes ris.
Suppen serveres rygende varm - hvis der er tilsat ris skal de være mører.
Serveres med et godt groft brød

Denne portion er stor nok til at jeg kan fryse en portion ned til næste gang jeg skal bruge noget i en opskrift

0 kommentarer:

Send en kommentar