fredag den 23. januar 2009

Om tiramisù

Som lovet i går følger her min opskrift på tiramisù:

Ingredienser: (til 6-8 personer)
2 dl stærk, sort kaffe, afkølet
3 spsk marsalavin
2 æg, delt
3 spsk sukker
250 g mascarpone
2½ dl piskefløde, pisket til skum
Ladyfingers
2 spsk mørk kakao

Kom kaffe og likør i en skål.
Pisk æggeblommer og sukker med en elpisker til det er lyst og tykt. Tilsæt mascarpone og pisk, indtil det er godt blandet. Vend flødeskummet i.
Pisk æggehviderne til blødt skum. Vend dem hurtigt og forsigtigt i flødeblandingen, uden at slå luften ud.
Dyp hurtigt nogle af kiksene i kaffeblandingen, én ad gangen. Lad det overflødige dryppe af, og arrangér kiksene i bunden af et dypt serveringsfad.
Læg et lag af flødeblandingen over. Forsæt med lag af kiks på skift med flødeblandingen. Slut med flødeblandingen.
Glat overflade, og drys med et tæt lag kakao. Sæt desserten i køleskab i minimum to timer, så smagen kan udvikle sig.

0 kommentarer:

Send en kommentar