lørdag den 31. januar 2009

Om tapas II

Efter grundig overvejelse er aftenes tapas menu endt ud med:

Kanariske kartofler med rød mojo og alioli
Spanske kødboller med tomatsovs
Hvidløgsrejer
Grillede artiskoker
Kylling med honning og sennep
Aubergin chips
Ristede mandler
Marineret feta
Oliven
Friskbagt brød

Mon ikke både børn og forældre så skulle kunne blive mætte...
Nogen af opskrifterne er herunder - andre her - og de sidste, de kommer måske en dag ;-)

Alioli
1 æggeblomme
1 dl oliven olie
1 citron
2-3 fed hvidløg
salt
Kom æggeblommen i en lille skål. Hæld olien i, mens du pisker, indtil saucen tykner. Pres citronsaft og hvidløg i, smag til med salt.

Rød mojo
½ kg solmodne tomater
3 skiver daggammelt brød
2 fed hvidløg
½ dl oliven olie
3 spsk rødvinseddike
½ tsk salt
½ tsk sukker
Skold og flå tomaterne. Hak dem, tilsæt brødskiverne og findel med blenderen. Tilsæt pillede hvidløgsfed. Hæld olien i lidt ad gangen - smag til med eddike, salt og sukker. Lad gerne saucen stå og trække et stykke tid.

Hvidløgsrejer
ca 8 champignons
4-6 spsk olie
2-3 fed hvidløg
½ frisk chili
½ bundt bredbladet persille
12 kæmpe rejer med skal
Sæt ovnen på 250 grader. Skær champignonerne i skiver og læg dem i en skål. Hæld olien i. Pres hvidløget over. Del chilien på langs og tag kernerne ud. Hak den fint og bland den med champignonerne. Hak persillen og kom den i sammen med rejerne. Bland det hele. Lad dem stege i ca. 8-10 minutter midt i ovnen - indtil rejerne er gennemstegte.
Serveres rygende varme med lidt brød til.

Ristede mandler
2 spsk oliven olie
200 g mandler
½-1 tsk havsalt
1 knivspids paprika
Varm olien op på en stegepande. Rist mandlerne derpå, så de bliver lidt gyldne. Læg dem op på køkkenrulle, så overflødigt fedtstof bliver opsuget. Strø salt og paprika over.

0 kommentarer:

Send en kommentar