Og starks kom jeg i tanke om de mest fantastiske kartoffel-scones med oliven og rosmarin jeg bagte engang. Men så var der lige det der med at finde opskriften - jeg har ledt og ledt - men jeg kan ikke finde den.
Jeg er næsten overbevist om at det var som tilbehør til en eller anden ret jeg lavede. Jeg ved det var mens vi boede i dette hus og jeg ved det var fra en kogebog eller et blad - ikke fra nettet. Men lige gyldigt hvor meget jeg har søgt er og bliver opskriften pist borte...
I stedet har jeg så forsøgt mig med en rekonstruktion - bla.a ved hjælp af denne tyske opskrift (ikke at jeg kan tysk, meeeeen...)



Ingredienser
500 g kartofler, mosede
500 g hvedemel
6 spsk bagepulver
2 tsk salt
75 g smør
1 dl letmælk
3 æg - sammenpiskede
1 håndfuld hakket rosmarin
2 håndfuld hakkede oliven

1. Bland de mosede kartofler med mel, bagepulver og salt.
2. Smelt smørret og hæld mælken heri.
3. Tilsæt smør og mælk, de sammenpiskede æg og de øvrige ingredienser.
4. Ælt dejen hurtig sammen.
5. Del dejen, som er lidt klistret, i 4 stykker.
6. Flad hver af dejstykkerne ud til en tyk pandekage på et par cm i tykkelsen.
7. Skær derefter hver af pandekagerne ud i 4 trekanter (16 i alt).
8. Bages ved 225 ° C i 10 - 15 min.

Og så var jeg dum nok til at spørge ungerne hvad de ville have at spise - så her er kompromiset: Toast-burger!


0 kommentarer:
Send en kommentar