Ja, jeg er en fusker!
Jeg overholder ikke altid reglerne for tapas - og servere nogle gange ting der ikke er spor spanske *skræk og gru*
Her er et par af de ting, som har det med at snige sig med på tapasbordet - men som også gerne bliver serveret på egen hånd...
Butterdejs kanapeer
Ingredienser:
1 plade butterdej
Paprika
Salt
Revet ost
Æg til pensling
Rul butterdejspladen ud. Fordel et tyndt lag af salt og paprika over hele pladen. Drys med revet ost. Rul sammen til en roulade. Pensl kanten med æg før det sidste stykke rulles sammen, det virker som 'lim'. Skær rullen ud i ½-1 cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade med papir. Bag i ovnen ved 200 grader til gyldne og sprøde.
Røget laksetatar med salat og rygeost
Ingredienser: (til 6 personer)
Grøn salat, fx hovedsalat, frisésalat og feltsalat
400 g røget laks skåret i små tern
1 lille bakke rygeost (ca. 175 g)
4 spsk creme fraiche
½ bdt. finthakket dild eller purløg
1 citron i både
Skyl og pluk salaten, og fordel den i 6 glas eller på 6 små tallerkner. Vend lakseternene med groftkværnet peber, og læg dem i en lille top på salaten. Rør rygeost, creme fraiche og purløg sammen, og smag til med salt og peber. Læg rygeostcremen på, og pynt med citronbåde.
Sesamristede kyllingestykker
Ingredienser:
4 kyllingebrystfileter, skåret i tykke strimler
6 cl teriyakisauce
1 spsk chilisauce
1 spsk youghurt naturel
2 tsk karrypulver
100 g knuste cornflakes
40 g sesamfrø
35 g revet parmesan
Bland kyllingestykkerne i en skål med teriyakisauce, chilisauce, youghurt og karrypulver. Bland det godt sammen, dæk det til og sæt det på køl natten over.
Varm ovnen op til 190 grader. Bland cornflakes, sesamfrø og parmesan i en dyb skål. Dryp overflødig marinade af kyllingekødet. Dæk hvert stykke med sesamblandingen. Læg stykkerne i et enkelt lag på en smurt bageplade. Bag dem i 20-25 minutter, eller til de er sprøde og gyldne. Server dem varme med sursød sauce.
Små marinerede champignoner
Ingredienser:
500 g små champignoner, i halve
1 1/4 dl olivenolie
1 1/4 dl hvidvinseddike
3 fed hvidløg, hakkede
2 spsk persille, hakket
2 tsk chili, hakket
1 tsk sukker
Salt og peber
Rens champignonerne. Ryst de øvrige ingredienser sammen til en dressing. Hæld dressingen over champignonerne og stil dem i køleskabet mindst en time. Champignonerne kan mariner i op til 2 dage, smagen vil blot blive stærkere. Vend rundt et par gange under marineringen. Serveres ved stuetemperatur.
mandag den 2. februar 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
0 kommentarer:
Send en kommentar