Cirka 80 styks :-)
250 g mel
200 g smør eller margarine
150 g sukker
1 stor æggeblomme
½ tsk. hjortetaksalt
Korn af en god vanillestand
Smørret smuldres i melet. Sukker og hjortetaksalt kommes i, vanillekornene piskes med æggeblommen og tilsættes. Ælt det hele sammen til en blød, smidig dej. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet mindst en times tid gerne til næste dag.
Kør dejen gennem kødhakkeren med stjernepladen på i så lange stænger, som du kan styre. Skær stængerne i stykker af ca. 8 cm og form dem let til kranse. Kør alle dejstumperne igennem kødhakkeren igen og slut af med at køre et stykke sammenrullet bagepapir igennem få at få det sidste af dejen ud.
Sæt kransene på bagepapir på en kold bageplade (ellers flyder de ud...), og bag dem ved cirka 175° i 6-8 minutter, til de er let gyldne.
Køles helt af på en bagerist, før de lægges i en kagedåse med tætsluttende låg.
tirsdag den 9. december 2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Det bekymrer mig lidt, at dette indlæg kommer i forbindelse med dit forrige indlæg om selvmedlidenhed...
Haha - jeg trøstespiser ikke *fløjt*
Send en kommentar