mandag den 22. december 2008

Om tvillingebrødre

Midt under gårsdagens traktement af æbleskiver, glögg og juleknas kom temperamenterne pludselig voldsomt i kog.

Sagen er den, at vi har tre drenge - tvillinger og deres lillebror. Spørgsmålet er så om man om yngstemanden kan sige, at han har tvillingebrødre - eller om man skal sig han har brødre, som er tvillinger?

Meget gerne med begrundelse - for jeg forstår det simpelthen ikke - og alle de andre var enige *fløjt* ...

3 kommentarer:

Betina sagde ...

Det kan vist kun være det sidste. Jeg tror kun at det er den, der er født sammen med sin bror, der kan sige, at han har en tvillingebror. Ellers har man, som du skriver, brødre, der er tvillinger.

Det ser da fint ud med dit ny layout her i Andedammen :-) Klog af skade gi'r jeg det velmente råd videre: husk at gemme en backup af din template inden du piller i koderne. Har selv været der og var meget lidt fornøjet.

Anden sagde ...

Tak - men jeg er stadig helt tilfreds... Men hvornår er man lige det?

Jamen jeg er helt med at man ikke kan sige, at man har en tvillingebror medmindre man selv er tvilling. Men jeg forstår ikke man ikke kan sige man har tvillingebrødre/søstre/søskende - for så mener jeg jo implicit det ligger i flertallet at man ikke er en del af det.

Jeg har erfaret der er stor uenighed om det - men ingen har kunne forklarer mig hvorfor man kan eller ikke kan de forskellige ting.

Måske jeg bare er dum :-P

Betina sagde ...

Den må du sende til Sproghjørnet så ;-)

Send en kommentar