Dej:
250 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vanillie
175 g smør
1 æg
125 g sukker
Pynt:
Sammenpisket æg
2-3 spsk. sukker.
1 tsk. kanel. evt.
3-4 spsk. finthakkede mandler
Mel, bagepulver og vanillie sigtes sammen. Kold smør hakkes i. Æg og sukker røres til ægggesnaps hvormed melet samles. Dejen stikkes ud i runde kager der stilles på bageplader og pensles med æg.
Sukker og kanel blandes og drysses på. Lidt finthakkede mandler kan lægges midt på hver kage. Pladerne sættes i forvamet ovn.
Bagetid: ca. 8 min. ved 200 grader.
Betegnelsen "jødekager" kendes også fra 1700-tallet men betød den gang en slags krydret bollelignende kage med rosiner, som blev forhandlet i jødiske bagerier.
0 kommentarer:
Send en kommentar