onsdag den 10. december 2008

Om jødekager

Cirka 130 styks :-)

Dej:
250 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vanillie
175 g smør
1 æg
125 g sukker

Pynt:
Sammenpisket æg
2-3 spsk. sukker.
1 tsk. kanel. evt.
3-4 spsk. finthakkede mandler

Mel, bagepulver og vanillie sigtes sammen. Kold smør hakkes i. Æg og sukker røres til ægggesnaps hvormed melet samles. Dejen stikkes ud i runde kager der stilles på bageplader og pensles med æg.
Sukker og kanel blandes og drysses på. Lidt finthakkede mandler kan lægges midt på hver kage. Pladerne sættes i forvamet ovn.

Bagetid: ca. 8 min. ved 200 grader.

Betegnelsen "jødekager" kendes også fra 1700-tallet men betød den gang en slags krydret bollelignende kage med rosiner, som blev forhandlet i jødiske bagerier.

0 kommentarer:

Send en kommentar