fredag den 5. december 2008

Om julekonfekt...

Markokugler (16–18 stk.)
200 g marcipan
60 g kokosmel
2 spsk. likør
1 spsk. kakao
Overtræk:
chokolade
Pynt:
kokosmel
konfektkapsler

Ælt marcipanen med kokos, likør og kakao. Rul massen til en pølse og del den i 16 – 18 stykker. Tril dem til kugler. Smelt chokoladen over vandbad. Dyp kuglerne i smeltet chokolade og sæt dem på papir. Drys kokosmel på og lad dem tørre helt. Læg kuglerne i konfektkapsler.

Mozartkugler (15 stk.)
200 g Marcipan
50 g Blød Nougat
100 g Overtræk

Skær en skive Marcipan, sæt et stykke Nougat på og rul det til en kugle. Overtrækkes to gange med et tyndt lag smeltet Overtræk – gerne ved at rulle kuglerne i hånden med overtræk på fingrene.

Nougatine

100 g blød nougat
200 g chokolade

Smelt nougat og chokolade sammen over vandbad - hæd i silikoneforme.
Tilføj evt. en hasselnød, lav dem i lag med en nougatine af henholdsvis mørk og hvid chokolade etc.

Mandelkonfekt
Brændte mandler
Marcipan
Hvid eller Mørk Overtræk

Knus brændte mandler og ælt dem med Marcipan. Tril til små kugler og form små brød. Pensl brødene eller dyp dem i Hvid eller Mørk Overtræk.
Pynt: Knuste brændte mandler.

Baileys kugler
200 g Marcipan
Ca. ½ dl Baileys
Mørk Overtræk
Nesquick

Ælt Marcipan og Baileys sammen. Smag evt. til med mere Baileys.
Tril kugler og vend dem i smeltet
Mørk Overtræk. Tril kuglerne i kakaopulver, mens de endnu er fugtige.

Alle varianter både med almindelig marcipan - og hjemmelavet diabetes variant...

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uhmmm ... du fik lige mit mundvand til at løbe! Tak for inspirationen til konfektfabrikationen.

Anden sagde ...

\o/
Smid endelig gode tips tilbage - jeg er altid åben overfor nye forsøg :-D

Send en kommentar