onsdag den 15. oktober 2008

Om græskar

Ungerne og jeg har, som nævnt, hygget med græskar og skarpe knive...
Resultatet er fint - især i mørket langt ude på landet i svigernes sommerhus.

Til gengæld blev det ikke til hverken pumpkin pie eller ristede græskarkerner denne gang - desværre. For begge dele er ganske delikate - in my humbel opinion.
Amerikansk Græskarkage
200 g hvedemel
150 g grahamsmel
200 g sukker
2 tsk. bagepulver

2 tsk. vanillesukker

1 tsk. natron
1 tsk. kanel
1 tsk. allehånde

1 tsk. salt

50 g hakkede hassel- eller valnøddekerner
100 g rosiner

3 æg

2 dl solsikkeolie

400 g revet græskarkød

Bland alle tørre ingredienser i en skål. Tilsæt æg, olie og derefter græskarkød og rør det godt sammen. Kom dejen i en bradepande. Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 minutter.

Kilde: »Halloween«. Willy Louise Stram Prahl & Anne Mette Bladt. Forlaget Klematis 2000.



Ristede græskarkerner

Græskarkerner (friske)
Salt
Vand


Hvis græskarkernerne stammer fra et frisk græskar, skal så meget som muligt af det slimede græskarkød fjernes. Skyl kernerne grundigt og lad vandet løbe fra. Put kernerne i en gryde og hæld vand over så det dækker. Kom lidt salt i, og lad det koge i ca. 20 minutter. Spred kernerne ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Sæt kernerne ind i en 300 grader vam ovn indtil de er lysebrune. De kan spises både med og uden skal.
Bruger du istedet købte økologiske grønne græskarkerner, kan du bare riste dem direkte i ovn eller på pande med salt.

0 kommentarer:

Send en kommentar