Når de er plukket, er bærrene

Når tiden – og lysten – er inde tager jeg et stort glas med låg.
Jeg hælder de frosne slåenbær i glasset så det er ca. en tredjedel fuldt, derpå hælder jeg vodka på bærrene.
Jeg lukker glasset, og så gør jeg ikke

Jeg bruger vodka fordi alkoholen i sig selv ikke må smage af noget som helst – så anden smagfri alkohol kan naturligvis også bruges - forudsat at procenten er ca. 37 – 42 %.
Når de tre – fire måneder er gået hælder jeg først hele glassets indhold gennem en si så bær og væske bliver adskilt. Jeg filtrerer derpå væsken gennem et the filter. Så hælder jeg væsken på rengjorte flasker – brug eventuelt vodkaflaskerne, men fyld dem ikke helt. Nu skal der nemlig smages på produktet, og da der ikke kan diskuteres om smag, er det ganske op til en selv, om der skal fortyndes med lidt eller meget

Jeg plejer at fortynde med ca. en tredjedel ny vodka, men det er nu min smag.
Når jeg synes, at der er fortyndet nok, tilsætter jeg 10 ml. rørsukker pr. flaske (det er en meget lille theskefuld). Det gør jeg for at give den færdige snaps en mere rund smag – men det er naturligvis igen et spørgsmål om smag og behag.
Nu er snapsen i princippet færdig, men det tilrådes kraftigt at lade den stå på flaskerne i endnu nogle måneder – den bliver faktisk bedre jo længere tid der går.
Skål!
2 kommentarer:
Det lyder bare total lækkert! Men ih altså. Alt den ventetid :)
Den er det værd!
Send en kommentar