Så er der fyldt slåen og rønnebær i fryseren. De skal lige have lidt frost, før de skal videre i produktionen.
Sidste år skulle de have frost på træerne - hvilket resulterede i at fuglene stort set nuppede dem alle for næsen af mig!
Sammen med de grønne valnødder, som ligger og trækker i vodka, bliver det en stor del af årets snapseproduktion.
Under overvejelse er dog også:
Timian-bjesk.
Et par kviste timian dækkes under snaps. Trækker en uge. Filtreres og fortyndes meget, da drikken ellers let bliver både for kras og krydret. Ellers skal den danne en fin, gul farve og en frisk, lidt stærk smag.
og
Hyben-bjesk.
En halv flaske snaps fyldes 2/3 op med tørrede hyben, hvor kernerne er pillet ud.
Et par friske blade perikum og et par blade porse kommes oven i.
Trækker en uge. Filtreres og fortyndes.
Jeg må hellere prøve begge slags for en sikkerheds skyld...
fredag den 11. september 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Har du ikke en god begynder snaps, som os novicer kan gå til? Som ikke har adgang til underlige planter i sin altankasse :)
Den er svær - jeg er jo vokset op med, at gå ud i naturen og finde noget der kan laves snaps af ... så hvis du ikke vil ud i det skidt, så er jeg nok lidt blank.
Min kusiner er dog ekspert i at finde krydderier i køkkenskuffen etc. og få sjove, gode og alternative snapse ud af det - skal lige forhører mig :-)
Send en kommentar