Havtorn:
Både blomster og bær fra havtornen kan bruges. Blomsterne skal plukkes i maj, mens bærrene først skal indsamles i september.
Uanset om man bruger blomster eller bær, skal man fylde et syltetøjsglas helt op med havtornen og derefter hælde en smagsneutral snaps over. Både blomster og bær skal trække mindst to og maksimalt tre måneder. Kan fortyndes efter smag.
Perikum:
Du skal bruge: 1/2 syltetøjsglas perikonblomster og 1/2 fl. snaps/vodka
De gule blomster plukkes lige inden de springer ud. Blomsterne hældes på et glas og dækkes godt og vel med snaps/vodka. Efter godt 1 uge filtreres denne nu røde snaps gennem et kaffefilter, så man har en perikonekstrakt. Ekstrakten skal nu fortyndes. Forholdet varierer en del, så man må prøve sig lidt frem!
Passer godt til frokostbordet.
torsdag den 17. september 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
0 kommentarer:
Send en kommentar