søndag den 16. november 2008

Om kalorier

Kaloriereglerne :

1. Hvis du spiser et eller andet og ingen ser det, så har det ingen kalorier.

2. Hvis du drikker en light-limonade (cola etc.) og dertil spiser en plade chokolade, så bliver kalorierne altid ødelagt af din light-drik.

3. Hvis og når du spiser sammen med andre, er det kun de kalorier, du spiser mere end de andre der tæller.

4. Spise, som indtages i forbindelse med medicinske formål, f.eks. varm chokolade, rødvin, cognac, tæller ALDRIG!

5. Jo mere du omgås fyldige personer i din hverdag, desto slankere virker du selv.

6. Spise, som bliver indtaget i forbindelse med underholdning, (popcorn, jordnødder, limonade, chokolade eller candis (sukkerknald)) f.eks. når du ser video eller hører musik, indeholder ingen kalorier, da det ikke spises og opfattes som næring, men som en del af underholdningen.

7. Kagestykker og anden bagværk indeholder ingen kalorier, hvis man brækker små stykker af og spiser det styk for styk, fordi fedtet fordamper hvis kagen brækkes

8. Alt, hvad der kommer fra knive og af gryder og fra gafler som slikkes, under og i forbindelse med madlavningen, indeholder ingen kalorier, da det jo er en del af madlavningsprocessen.

9. Mad og spiser der har den samme farve har også det samme kalorie indhold (f.eks. tomater og jordbærmarmelade, svampe og hvid chokolade).

10. Spise, der er frosset, indeholder ingen kalorier, da kalorier er en varmeenhed.

3 kommentarer:

Bente sagde ...

Jamen, det var da en portion uundværlig viden ;-) . Mange tak ... jeg klukker stadig!

JR sagde ...

Hov hov. Nu skal man lige tage sådanne regeler med et gran salt. Man må ikke glemme eksperters råd. De er trods alt eksperter. "Man skal spise varieret" siger de. Husk derfor, at med et stykke Mørk chokolade bør følges op med et stykke lysere, måske endda hvidt. Til et stykke normalt chokolade bør altis serveres et med nødder også sådan.. Kombinationen er nu underordnet, bare der varieres...

Anden på spanden sagde ...

@ Bente: Ja, jeg fatter heller ikke hvorfor den viden ikke er mere offentlig udbredt!

@JR: Du har ret - en overordentlig styg forglemmelse!
Jeg kan supplere op med Arne Astrups udtalelse:
»I øjeblikket vælter det ind med solide studier, der viser, at chokolade er særdeles sundt. Ja, nærmest en grøntsag forklædt som slik,« siger Arne Astrup til fpn.dk.

Send en kommentar