fredag den 14. august 2009

Om lidt er kaffen klar...

Eller skulle jeg mon skrive espresso, caffè latte eller macchiato?
Jeg har siden studietiden drukket spandevis af ganske almindelig kaffemaskine-kaffe uden den store nydelse - mens jeg i virkeligheden er mere til en friskbrygget stempelkandekaffe på nymalede bønner eller en god espresso eller macchiato.
Eftersom manden betemt ikke er til stempelkandekaffe bliver det dog ofte den kedelige kaffemaskine variant der er bliver produceret - for ikke at tale om automat-helvedet på jobbet.

Men nu er det slut!
I hvert fald på hjemmefronten - for i ferien blev der investeret i en espressomaskine. Efter mange og lange overvejelser blev det en simpel og billig model.
Vi var dog inde i mange og lange overvejlser om den fuldautomatiske model, der maler bønnerne og brygger gudedrikken bare ved tryk af en enkelt knap...
Det må evt. blive næste gang - hvis det viser sig vi virkelig er espresso-mennesker - og ikke bare falder tilbage i kaffemaskine-gængen igen (fordi den brygger så stor en kande...)
Nå så maskinen er blevet købt, så er den næste overvejlse hvilken kaffe man skal hælde i. Og her har vi fået stort set lige så mange meninger, som der har været mennesker der bød ind.
Efter prøvesmagning af mange varianter er vi endt ud med denne som favoritten:

Både smagen og den forrygende lækre gyldne skum er klart et hit :-)
Og når den så oven i købet er serveret i de i Milano indkøbte kopper - sååå...
På sigt er planen at teste diverse friske bønner i kaffemøllen - men for nu er vi glade og tilfredse med denne løsning. Og fryseren er stakket med pakker til billig italiensk pris...
Og ja - morgenespressoen gør bare dagens start så meget bedre end maskinbrygget!

2 kommentarer:

Simon Amby sagde ...

Den blå er nemmelig rigtig god. Men jeg har ikke fundet den herhjemme. Hvor finder I den?

Jeg undersøgte også engang markedet, og mente at opdage at de billige modeller maskiner (som så ikke er så billige endda), ikke lavede kaffen under højt tryk nok? Man kunne således lige så godt bruge en mokka-kande. Ved du om der er noget omkring det mere?

Anden sagde ...

Jeg har stor importeret fra Italien - 3 euro for 500 g...
Mon ikke man kunne finde den på nettet et sted?

Jeg aner ikke en dyt om den slags - jeg købte den vores italienske husvært anbefalede - og er godt tilfreds. Jeg synes heller ikke den var urimelig dyr - 560 kroner - men såigen er den jo købt i Italien...

I øvrigt har min kollega fra Schweiz også sagt god for den.

Send en kommentar